Allmänt

Ny box

A kom förbi på fredagskvällen och hjälpte mig installera den nya boxen till TV:n. Jag ville ha igång boxen till gamla TV:n, innan den nya kommer, så jag vet om det är boxen eller TV:n som är trasig, ifall det inte funkar när den nya TV:n är på plats. Installationen var förenad med gråt och tandagnisslan, ungefär 🙄 , men till slut fick jag allt att funka och kan nu se det mesta jag vill via nya boxen. Lite problem med SVT Play och Viaplay (som är de streamingtjänster jag använder) men jag kan streama via mobilen till TV:n om det inte funkar.

Anyway, jag försöker bli kompis med den nya fjärrkontrollen, som har ett förvånansvärt litet antal knappar. Vi är inte helt överens än, men är på god väg. Det var intressant att försöka göra en ny favoritlista, då det inte alls funkar som med den gamla boxen. Nå, det är nu gjort, och jag har tillbringat alldeles för mycket tid framför TV:n under helgen – som vanligt. 😉 (”Råkade” börja se om säsong 7 av Outlander, bl a…)

Igår hjälpte jag A med en skrivuppgift han hade, och oj vad jag kom på ändringar han behövde göra. 😉 Han kom på några själv, det var mest felstavningar, och hade en del egna idéer om hur texten skulle få bättre flyt. Nå, det blir nog bra, det där. Jag bad honom avvakta ett par dagar innan han skickar in texten, så han hinner komma på om det finns annat som behöver ändras. Det är ju så att en uppgift ligger och gnager längst bak i huvudet, och så plötsligt kommer man på något bra – och då gäller det att inte redan ha skickat in texten för bedömning.

Siri gick ut i morse, och kom inte in innan jag for till jobbet, så nu kommer jag att ha en grinig katt när jag kommer hem. Sigge flyttade sig bara från en soffa till en annan under morgonen, han hade inga planer alls på att gå ut. Han har varit ut i går kväll/ i natt, när jag var ut och tog en sen rök efter att ha fixat köket inför måndagsmorgonen. Jag laddar perkulatorn varje kväll, så jag bara behöver slå igång den när jag passerar förbi på morgonen. Det sparar in flera värdefulla minuter under morgonrutinerna! 😉

UPDATE
Siri var visst inomhus när jag kom hem! Hon är tydligen snabb att komma in, men nu har hon varit en lagom långsam sväng ut och gjort det som behövdes, även under lunchen, så då är det bara Sigge kvar att släppa ut när jag kommer hem ikväll.

Jag har försökt få ihop en matsedel men tvekar redan. Den blev varken rolig eller bra, men den innehåller mat. Lagad mat. Få se om jag far och handlar idag efter jobbet, eller om jag skjuter upp det en dag – eller två. Egentligen (skjut mig!) vill jag äta varm butiksgrillad karré med potatissallad och beasås… Mmmm! Nu vet jag inte vilka dagar de grillar: ibland grillar de varje dag, ibland bara på fredagar. Men det är gott vilken dag som helst! 😉

Lunchen var lika tråkig som vanligt; te & smörgås. Det är åtminstone varm ”mat”, nu när det är kallt väder. OK, det är inte så himla kallt, egentligen, bara runt -8 grader (och ingen snö – hurra!) men det är min stående lunch under de kallare månaderna. Under sommaren blir det yoghurt & smörgås – inte så stor variation men det duger. Lättlagat och lite disk, som jag brukar säga. 😉

Jag har en ny ljudbok, ”Det kom ett brev från München” av Håkan Nesser. Började lyssna i förrgår, då min TV var helt svart, men satte en timme sovtimer, för jag gjorde som vanligt – somnade mitt i lyssnandet, då jag låg på soffan med filt över mig. Men boken är inte tråkig, tvärtom! Jag ser fram emot att få träffa alla medverkande och känna dem på pulsen. 🙂