Allmänt

Mysigt

Det var mörkt på morgonen, jag fick faktiskt tända lampan i köket för att se vad jag gjorde! Regnet smattrar mot altantaket och Siri sover som en stock i ”sin” soffa, efter att tidigt i morse varit ute och (förgäves?) spanat efter Simba, som var förbi igår när jag kommit hem från jobbet. Själv hade jag gärna legat på soffan med filt & kuddar & katt på magen, men tyvärr var det bara att åka iväg till jobbet. Idag tog jag inte kryckan, då jag har för få händer för att hålla krycka, paraply och ledstång i regnet.

Det var så kul igår när jag skulle fara hem efter att dagen var slut. 🙂 A, från en annan avdelning, fullkomligen skuttade fram till mig och föreslog att vi skulle gå ut och röka tillsammans. Vi få rökare håller ihop, så det är klart jag stannade en stund och samrökte med henne. 😉 Som tur var hade det slutat regna då, men det var lite blött att sitta. Anyway, vi diskuterade våra onda knän, då hon också börjat känna av sina och jag hade kryckan med mig.

Eftersom jag inte hittade något intressant att se på TV:n igår (!?!) passade jag på att sätta timer på boken och lyssna på den istället. Självklart somnade jag efter ett tag, men då jag bara satt timern på 30 minuter gick det bra att hitta tillbaka till det jag senast hört. Det börjar vara dags att ta itu med stickningen. En kollega berättade förra veckan att hon förut brukat sticka framför TV:n men numera lyssnar hon på bok istället, och det är ingen dum idé; det har jag faktiskt själv funderat på. Återstår bara att söka fram stickorna, då garnet ligger och väntar. 😉

Jag handlade inte igår men planerar att göra det idag. Framför allt eftersom jag annars spräcker matsedeln direkt – jag har ingen falukorv hemma. Dessutom behöver jag åka förbi Apoteket för mina egna ärenden, förra veckan var jag ärende åt jobbet. Vi får se vad vädret säger, om jag ids ge mig ut i regnet eller inte. Det kan ju hinna bli uppehåll innan jag jobbat klart för dagen.

UPDATE
Precis när jag skulle gå på lunch fick jag besök. Eller rättare sagt mötte jag besökaren i korridoren. Gav honom en snabb beskrivning av hur han skulle hitta det han sökte, och gick sedan hem. Nu när jag är tillbaka har jag mailat och frågat om han hittade det han behövde, eller om jag ska komma och visa honom. Lite dåligt samvete över att jag inte iddes visa ordentligt, men han hade tur som hann få tag i någon över huvud taget – alla andra hade hunnit iväg på lunch, jag vara bara lite senare för jag ville göra färdigt det jag börjat med.

Siri har gått ut och regnet har upphört. Därför har jag kryckan nu efter lunch. Då spöregnar det säkert när jag ska hem, men spela roll. Jag byter om till mina hemmakläder så fort jag kommer hem, och då hinner jobbkläderna torka tills imorgon. Om det behövs. 🙄

Åh, jag fick svar direkt; han tyckte filmerna var bra; enkla och informativa! 🙂 Det här ska jag banne mig ta upp när vi har medarbetarsamtal någon gång i framtiden! Jag har ju även tidigare fått beröm för filmerna, så det ska minsann min chef få höra.

UPDATE 2
Få se om jag ids handla efter jobbet? Jag tror jag börjar med att gå på Apoteket idag, så får jag se om jag handlar imorgon istället. Eller senare ikväll, kanske, men jag vet ju hur det brukar gå med den Planen. Min Plan för middagen har i alla fall ändrats, det blir lite kylskåpsrensning idag. Nu har jag ju fyllt på med ägg igen!

Eftersom jag gjort en köksrensning under helgen (återvinningen jag körde runt med i söndags) så har jag sett till att ta med äggkartongerna jag sparat åt M till kontoret. Jag är lite förundrad att ingen annan sparar äggkartonger åt henne? En del på jobbet köper ju ägg av henne och borde se att kartongerna är bättre begagnade (gamla datum, men färska ägg). Hon kan inte beställa en hel pall med kartonger, det rör sig om tusentals och kostar därefter. För typ 17 höns? 😳

Jag brukar svära inombords varenda gång jag far till K, för då kör jag förbi ett stort hönseri, men har glömt ta med äggkartonger. Alltså, de är mer av industrimodell och har säkert kartonger, men frågan är om de har 12-äggs (som jag helst vill ha) eller om de bara har stora hela kartor med ägg, typ 36 stycken eller så. Jag har dåliga erfarenheter av äggkartor (det blir V-Ä-L-D-I-G-T mycket slemmiga ägg att torka upp om man tappar dem…) så jag håller mig till 12 ägg åt gången.

På tal om ägg, så tror jag att jag ska koka några ikväll. Det är alltid bra att ha färdigkokta ägg i kylen. De går att äta som de är (med lite salt), eller skivade på valfri smörgås, eller klyftade i sallad, eller som tillbehör till något annat. Om jag kör dem i den elektriska äggkokaren så blir de betydligt mer lättskalade än om jag kokar dem på spisen, underligt nog? 😯