Allmänt

En början, i alla fall

Veckans matlådor börjar med den fruktansvärt goda lasagne jag kladdade ihop till middag idag. Det blir lasagne på låda till både lunch och middag imorgon också, om vi inte skjuter på middagslasagnen och tar den till lunch i övermorgon istället.

Kylan och snön ställer till det. Jag vill att snön ska smälta bort NU så jag slipper vara rädd att halka. Det är jättehalt och isigt lite varstans, speciellt på oväntade ställen. Snön må vara, bara jag skulle slippa halkan. Det är inte bara jag, idag såg jag en tant med spark!

B och jag har varit till päronen idag. Bror L har skvallrat om min kvaddade bil åt farsan, så vi har gett en snabb och förskönad version av händelsen åt honom. Han drog förstås en egen krockhistoria, innan vi kunde smyga oss därifrån. Hos morsan var allt som vanligt; hon satt med en stickning som övergått till att bli virkning, och talade om att hon minsann skulle pensionera sig från jobbet nu. Det talar hon om varenda gång hon får besök.

Precis nu kom jag ihåg att jag skulle sy fast knapparna i min nya kappa under helgen. När jag är ledig använder jag någon av alla mina andra jackor, så jag har inte kommit ihåg att knapparna håller på att lossna. Det är så typiskt för kläder man köper, att knapparna knappt sitter fast. Nu måste det fixas, annars blir jag (minst) en knapp fattigare imorgon.

[tags]matlådor, lasagne, halka, gamlingar, sy fast knappar[/tags]