Allmänt

Intressant

Jaha. Så var det måndag.

Det ska bli intressant att höra ifrån försäkringsbolaget igen, oavsett om det blir idag eller imorgon. Jag har ägnat helgen åt att kolla bilpriser, på både modellen jag har (har haft *snirf*) och den jag vill ha. Nu har jag resonerat med mig själv och kommit fram till vilket mitt motbud blir – och sen får vi se om vi möts efter halva vägen.

Om vi säger som så; jag hade en Pärla men de likadana bilarna som är till salu är inte direkt Pärlor. Inte alltför skruttiga, heller, men inget jag skulle tänka mig att köpa. Jag hade en Pärla och vill ha en till.

För att tala om annat än bilar, så kan jag meddela att helgen varit fridfull. C kom förbi igår, annars har inte så mycket hänt. Jag har tvingat B att se några av mina inspelade avsnitt av Sixties, då jag tänkt se igenom dem en gång till innan jag raderar dem. (Efter det ska jag tvinga henne att se alla mina inspelade Midsomer Murders, både från förra sommaren och den som nu anses avslutad. *moahahahaha*)

Vädret – om ni är intresserade – är grått, ytterst lite nederbörd (snöblandat regn?), plusgrader, inte alls halt när jag promenerar. Känner tyvärr inte till hur bilföret är, men jag tror det är rätt bra, det också. Ingen har klagat idag, inte som i torsdags, i alla fall.

Dagens lunch blir hemlagad och hemserverad, då jag har rester från igår. (Ett tips i all välmening: ta inte för mycket dijonsenap då du använder den… Middagen var ändå god, men gav en väldigt stark eftersmak á la bortfrätta smaklökar, ungefär.) En liten miss i mina beräkningar* gjorde även att potatismoset blev aningen hårt, inte alls så fluffigt som jag brukar få det, men fullt ätligt.

Dagens middag blir antingen rester från igår (favorit i repris – det blev fyra burkar att värma) eller Mrs Cheng’s kycklinggryta. Eller också blir det te & smörgås. B jobbar kväll, så jag kanske slappar lite med middagen. För övrigt måste jag handla när jag går hem från jobbet idag.

[tags]bilar, väder, middag[/tags]

*) Dels hade jag beräknat att laga den rätten tidigare, då det fortfarande fanns kvar mjölk, dels undersökte jag aldrig om det fanns kvar mjölk i paketet när jag gick till affären – innan jag började med maten.