Allmänt

Utflykt

Jag gjorde en liten – men både välkommen och välbehövlig – utflykt idag: jag tog färjan över till B, för att fika på K:s sommarcafé och köpa ekologiska närodlade grönsaker. Gott och trevligt!

Det utmynnade i en fisksoppa som räcker i flera dagar (det var inte riktigt meningen att det skulle bli så mycket, men jag lyssnade på en väldigt spännande bok medan jag skalade och skivade, och så gick det som det gick), men jag har ringt A och bjudit in honom på middag imorgon. Tyvärr är jag kanske inte hemma då, men han hittar ju själv i köket (och har nyckel så han slipper in).

Syrran ringde och var sugen på en IKEA-resa… Det är jag också, vilket hon läst här i min blogg. 😉 Jag har ju tänkt åka dit en sväng den här veckan, men har ännu inte bestämt om det blir imorgon eller på onsdag. Det beror lite på hur ryggen känner sig imorgon när jag stigit upp och kommit igång. Men det skulle ju passa väldigt bra, när jag nu har färdig mat att bara värma när jag kommer hem… (OK, vilda hästar ryggen kan inte hindra mig – det blir IKEA imorgon!)

Kvällarna har blivit mörkare. Nu har det börjat skymma lite grann, men det märks mest inomhus. Utomhus är det fortfarande rätt ljust även om timmen är sen, speciellt om det inte är mulet. Värmen vill inte riktigt hitta hit; det kan vara kvavt vissa stunder när solen steker, men så går den i moln en stund och genast blir det svalt igen. Nätterna är inte supervarma (tack och lov!) så jag kan sova svalt och gott.

Froppisen har kommit på att sova under täcket i min säng, men bara då inte jag är där. Om jag bäddat sängen så ser jag tunnlar gjorda under täcket när jag kommer upp på kvällen. Hon försöker också begå självmord genom att promenera under min ända i samma ögonblick jag sätter mig på sängen… En vacker dag har jag en platt katt. :mrgreen:

[tags]utflykt, fisksoppa, Grannen, IKEA, skymning, svalka, kattracka[/tags]

3 kommentarer på “Utflykt”

Kommentarer är stängda.