Allmänt

Ren njutning

Jag kunde inte låta bli.

Var helt enkelt tvungen att sätta mig på en stol och beundra – ja, verkligen beundra – det urstädade, nyskurade sopskåpet under diskbänken. Lät det torka ordentligt så jag kunde beundra det ännu längre innan jag försiktigt ställde tillbaka den rengjorda sophinken och andra saker som ska vara där. (Allt som inte skulle vara där, men ändå hamnat i det skåpet, är numera paketerat i soptunnan ute på gården.)

”Rent” och ”fräscht” är mina nya ledord! Tänk att så lite kan göra så mycket! 🙂

* * * * *

Annars har jag inte gjort så mycket idag. C kom förbi och väckte mig när jag tog en eftermiddagsslummer framför TV:n. Det har blivit tidiga morgnar men sena kvällar ett par dagar, så jag passade på när det var perfekt sovväder. Nu, när det blivit kväll, har solen minsann tittat fram och ljuset återvänt.

Jag har sorterat – och kört undan – sopor idag. Konservburkar, tidningar, kartonger, plast (mjuk- och hård-), glas, etc. Imorgon blir det nog en sväng till Återvinningen med de saker de kan få sälja (eller slänga – det är upp till dem), t ex det som blev över efter marknadens loppis.

Alla täcken och kuddar jag dragit ner till tvättstugan är nu tvättade och torra, bara att sätta undan på rätt ställen. Egentligen borde jag dra ner min egen kudde (och täcket) för tvätt också, men det måste göras direkt på morgonen, annars hinner det inte bli torrt tills det är sovdags.

Nu är det inte mycket kvar att röja innan det är klart här nere. Snart är alla mina semesterprojekt gjorda, de jag skrivit upp på en lista innan semestern började. Då hade jag inte räknat med att nästan två veckor skulle gå bort p g a ryggen, så jag tycker jag har hunnit ganska mycket ändå. Och jag har ju ännu (drygt) en vecka på mig! 🙂

[tags]sopskåp, städa, skura, rent, fräscht, sovväder, återvinning, tvätt, semesterprojekt[/tags]