Allmänt

Extralysen

Eftersom jag ändå skulle till L igår, ringde jag och kollade med H om han hade tid att hjälpa mig sätta fast extralysena på min bil (de jag fick i julklapp av juniorerna). Lite tveksamt (klokt av honom) svarade han att han skulle kolla på dem, under eftermiddagen.

Jag packade bilen full med fyra säckar åt B, en låda med extraljusramp och en kabelsats, och åkte iväg. B blev överraskad innan hon hann ge sig iväg mot jobbet, och fick släpa in sina säckar själv. Jag lånade bara toaletten innan vi gick därifrån, åt varsitt håll.

Ryggen gjorde min shoppinghistoria kort och effektiv. Jag stapplade mellan två affärer och en kinarestaurang, innan jag försökte ta mig tillbaka till bilen. Som tur var, var det fint väder, så jag kunde sitta på de parkbänkar som står strategiskt utställda efter gågatan när jag behövde.

För att göra en lång historia kort, så tog jag mig till H och K, så H fick skruva fast extralysena, och K bjuda på kaffe (fika hade jag köpt med). Under timmarnas lopp tyckte jag mig höra H muttra något om ”japansk teknik”, men det är väl så med en Mazda: de går inte sönder, alltså går de inte att skruva i… :mrgreen:

Det var första gången jag var till deras ”nya” lägenhet (de har bara bott där i ca 4 år…), för sedan IKEA hamnade i H går mina helgresor oftare dit, än till L. De helger jag tagit mig till L, har jag vetat att H och K inte varit hemma, dessutom. Men nu, nu blev det äntligen dags!

Lägenheten var jättefin, och de har tydligen renoverat en del själva (nya tapeter o dyl). Sovrummet var precis färdigt, inrett med gammaldags charm och hemsnickrad sänggavel. Flickorna har fått varsitt rum och – ljuv lycka 😉 – de har två toaletter! En stor med badkar, en liten med bara toa och tvättställ. Det behövs när man är flera.

När jag åkte hem var det fortfarande uppehåll, men ju närmare hemmet jag kom, desto mer regnade det. Sista milen var det som att någon spolade med slang över rutan, torkarna höll inte undan och jag fick krypköra. Väl hemma på gården insåg jag att jag kunde få sitta länge, om jag skulle vänta i bilen på att regnet skulle sluta. Det vara bara att bita ihop och springa in. (”Springa” är en grov överdrift, jag rör mig med hastigheten av en halt snigel.)

Medan jag var borta – innan regnet – hade A klippt gräset, med viss assistans av bästisgrannen! *lycklig*

[tags]shopping, extralysen, lägenhet, regnskurar[/tags]