Allmänt, Foto

Andra dagen

Andra dagen efter semestern, och det känns redan som att jag inte haft någon semester. Någonsin. Ja, ja, det är sådana smällar man får ta. 😉

Gårdagskvällen stupade jag tidigt, precis som jag förutsett. Jag hann med ett snabbt besök av C, som kom precis när jag ätit middag (lite senare middag än vanligt, ska erkännas – jag hade annat för mig också, innan jag åt). A var förbi och hämtade något i garaget, men iddes inte komma in.

C var så imponerad av min förutseende matlagning: stekte köttbit i ugnen på söndag kväll, kokade potatis igår, och skar den (kalla) steken i tunna skivor. Pytsade resterna portionsvis i burkar, så nu har jag mat för hela veckan. Det funkar bra, då det bara är jag som ska äta. Jag väger ”laga middag varje dag” mot ”äta rester varje dag”, och resterna vinner lätt.

Den här veckan har jag gjort en att-göra-lista för hemmabruk. Tvätten står längst upp, både att ta hand om den torra rena tvätten och att tvätta det som samlats senaste tiden. Eftersom gårdagskvällen sovdes bort, får jag lägga på en rem övriga kvällar. Kanske. Den här veckan har ju en helg också. 😉

Jag glömde helt bort att skriva om den välkomstpresent som väntade oss på jobbet igår! När vi anlände till jobbet på måndagsmorgonen, stod ett utbränt bilvrak på jobbparkeringen bakom byggnaden. Tydligen har någon varit mörkrädd och behövt göra upp eld. Eller kanske inte.

Det börjar verkligen bli höst. Natten mot måndagen var så kall, att jag tog ur myggfönstren i köket och vardagsrummet (det i sovrummet får däremot sitta kvar ett bra tag till). På vissa ställen hade det tydligen varit frost den natten!!!

Mörkret kommer också sakta smygande, kväll efter kväll. Igår/inatt när jag var ute och rökte, såg jag stjärnor (på himlen)! Andra kvällar/nätter har det oftast varit mulet, eller också har jag inte brytt mig om att kolla mot himlen. Jag brukar ju ha en katt eller två att kolla på istället.

[tags]matlagning, rester, att-göra-lista, utbränd bil, kallt, mörkt, stjärnor[/tags]