Allmänt

Kattmamma

Vilken tur att jag är en sådan bra kattmamma!

Igår, medan jag pratade i telefonen, såg jag plötsligt froppisen skjuta rygg i köksfönstret och hörde ett utdraget, ilsket, jamande. Hupp! Rusade till fönstret och kollade vad som var på gång.

På bron satt en jättesur gamling med alla hår på ända och fräste åt en främmande katt. Oops – bäst att vara snabb i vändningarna innan blodvite uppstod! Jag rusade ut och slet tag i kvasten för att skrämma bort den främmande katten.

Den flyttade sig lite, lagom för att jag skulle kunna ”sopa” lite med kvasten på plattorna framför bron. Det ljudet gillar inte katter, speciellt om man samtidigt väser ilsket åt dem. Den främmande katten flyttade sig – motvilligt – över till andra sidan gatan, medan mina soldater gjorde fula miner åt den bakom min trygga rygg.

Sedan var friden återställd – och jag upptäckte att jag fortfarande pratade i telefonen…

[tags]katter, slagsmål, kvast, telefon[/tags]