Allmänt

Mer fredag

Inte nog med att det är fredag, det är även löningsfredag! Det gör förstås ingen större skillnad – jag är bara ”rik” innan jag kommit hem och tagit itu med räkningarna… Nå, jag får i alla fall lön, det är något att vara tacksam över.

Jag har börjat höra på en ny bok, som artar sig väl. 😉 Den är faktiskt väldigt underfundigt rolig – det lilla jag hunnit höra, i alla fall. Kanske den får hjälpa mig att vika tvätt ikväll? (Eller under helgen, jag är inte så noga med när det ska ske. Det går alltid att skjuta på tvättvikningen ännu någon dag.)

Eftersom hösten börjat göra sig påmind, borde jag under helgen ta itu med ett projekt som blivit undanskuffat hela sommaren: stamma upp björken på gräsmattan. Förra året stammade jag upp björkarna på kortsidorna av tomten, men glömde den som står på gräsmattan – den som verkligen behöver beskäras. Jag får ta lite före- och efterfoton så ni får se hur jag menar.

Varför ska det göras nu? Jo, det är enklare att se hur långt ner grenarna hänger medan löven sitter kvar. Inte för att löven kommer att blåsa bort redan under helgen, men det är lika bra att göra det nu. Leka motorsågsmassaker… 😉 Nej, jag har ingen motorsåg, bara en liten handsåg, men jag ska inte såga högre upp än jag når om jag sträcker på mig lite. Trädet ska inte skalperas, bara friseras.

[tags]fredag, lön, hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, beskära träd[/tags]