Allmänt, Foto

Ojdå

Jag vet inte riktigt vad som hände, men jag ”skulle bara” – och nu har flera timmar gått! Tanken var att jag skulle sätta igång med tvätten direkt på morgonen, men jag hamnade här istället (d v s framför datorn).

Laddade in en ny ljudbok i spelaren, så jag har något att roa mig med en stund framöver. Tänkte faktiskt både tvätta och vika tvätt (kors i taket!) så jag kan behöva något som gör arbetet lite lättare. Vikningen av tvätt är ju ett oändligt sisyfosarbete som jag djupt och innerligt avskyr. Nu gör samlingen av stora, blå IKEA-påsar vid fotänden av sängen att jag måste vika och sortera det jag samlat där, så jag hittar ”något att ha på mig” till veckan. Ni vet hur det är: jag har garderoberna fulla med ingenting att ha på mig… 🙄

På tal om det så har den nya Elloskatalogen kommit. Givetvis reas dessutom säsongens kläder ut – och gissa om jag är sugen?!? Både att beställa sommarkläder (jag tror stenhårt på att det kommer att bli sommar i år) och att beställa vinterkläder (eftersom jag bor i den landsände som har vinter typ tio månader om året). Samtidigt har jag lovat mig själv att innan något nytt landar i garderoben så ska gammalt rensas ut, enligt principen ”en in, minst en ut”.

När jag ändå nämner vintern, så är jag – trots att jag gnäller – glad att bo i ett land som har flera växlande årstider. Om inte vintern fanns skulle vi inte vara lika glada över våren och sommaren som vi faktiskt är, eller hur? Det kan dessutom vara väldigt vackert vintertid, med snön och frosten som klär naturen i oväntade mönster.

Det framgår inte så bra av bilden, men frosten är centimetertjock på kvistarna, så träd och buskar ser alldeles fluffiga ut. Ljuden från omgivningarna dämpas, bilarna sveper förbi med ett långsamt ”svooosh”, inte ens snöskotrarna stör! Jo, de har börjat röra på sig när den värsta kylan har släppt taget. Jag hörde faktiskt en igår, mest för att grannhundarna skällde (som de idioter de är…).

Som den optimist jag är, köpte jag tulpaner när jag handlade till helgen. De står nu och pryder köksbordet och längtar efter att jag ska plocka bort julgrejerna så de (tulpanerna) kommer till sin rätt. Tja, det är fort gjort, men jag väntar till nästa helg, efter trettondagen. Jag har bara elstjärnor och -stakar framme, så det är inte mycket att ta undan. Ja, min kandelaber från öppna spisen har flyttat in i köket, plus några ljusstakar för levande ljus, men dem sprider jag bara ut över resten av inredningen (där de brukar finnas) så är julen borta i ett trollslag.


Jag körde lite homestyling och tände ljusen, bara för fotot.


Den här står i vanliga fall på öppna spisen.


”Om jag sitter här och luktar på stolen så är jag nära kameran.”

Jag slogs av hur enkelt det är att visa upp den bild jag vill att ni ska ha av mig och mitt hem, när jag körde lite homestyling inför de foton jag skulle ta. Lite plocka-bort här, lite piffa-till där, och så beskär jag bort sådant som kommit med i kanterna av bilden. Skulle det inte vara en kattsvans – gissa vems? – med på de flesta foton jag tar, skulle ni få se mer. 😉

UPDATE
Tvättar är tvättade (och fler väntar på sin tur), torr tvätt är nödtorftigt vikt och har tagit sig halvvägs upp till garderoberna. (De blå påsarna har alltså strandat i hallen, mellan källar- och vindstrappan.) Det tar sig! Jag k-a-n-s-k-e viker lite tvätt ikväll. Senare. Om jag ids har tid känner för det orkar.

[tags]tvätt, ljudbok, rea, kläder, vinter, tulpaner, homestyling[/tags]