Allmänt

Ickefavorit i repris

Kylan är tillbaka, efter ett par dagar med  – läs och häpna – entaliga minusgrader, d v s runt -8 grader.

Nu är det -28, vilket inte uppskattas av mig. Knappast av någon annan heller, men jag kan inte tala för andra. Någon någonstans kanske gillar kylan?

Egentligen är det synd att klaga – jag jobbar ju inomhus, i ett uppvärmt hus. Enda gångerna jag behöver ge mig ut i kylan är när jag går till och från jobbet, lunchar eller röker (det sistnämnda är i allra högsta grad frivilligt). Jag kan klä mig mot kylan de stunder det behövs, så jag kommer nog att överleva den här vintern också, även om den känns ovanligt lång och svår i år.

Jag tror jag nämnde tidigare att jag köpt och satt ut fågelmat, åt pippisparvarna som brukar våldgästa mina björkar. Det verkar inte som att de hittat fågelmaten alls. De enda fåglar som äter hos mig är skatorna, som frossar i mina utställda soppåsar när jag glömt bära dem till soptunnan.

Och de fåglar – jag tror inte det är skatorna – som plockar fimpar ur min burk på bron, men de äter dem (förhoppningsvis) inte, utan skräpar bara med dem. *suckar* Jag skulle lika gärna kunna slänga fimparna runt omkring mig redan från början.

[tags]kyla, vinter, fågelmat, skator, fimpar[/tags]