Allmänt

Smider planer

Jag förstod det! Så fort jag börjat leka med planerna på ommöblering, är jag fast!

Den här gången är det vardagsrummet som står i fokus. Det räcker tyvärr inte bara med att möblera om de grejer jag redan har – nej, nytt måste också inhandlas (helst då på det stora blå varuhuset i öst). 😉

Nu tänker jag närmast på nya taklampor och (de sedan länge planerade) dörrarna till bokhyllorna, samt eventuellt nya gardiner. En eller annan matta kan också slinka med i varukorgen, det skulle inte vara helt fel.

Sedan behövs ett trådlöst nätverkskort till den stationära datorn också, men annars tror jag att jag har allt jag behöver. Förutom en hållare-under-bordet till hårddisken, förstås… Se!!! Det blir bara mer och mer jag behöver köpa! 😯

Jag tror jag gör så här: fortsätter med planeringen av ommöbleringen, utan att göra några inköp. Av någon anledning är januari inte riktigt rätt månad att shoppa loss i. Vissa saker kan ordna sig ändå, då jag har ett helt hus fullt av saker att flytta runt efter behov. Jag skulle ju t ex kunna börja med att få upp den vita byrån på vinden – den har bott i vardagsrummet sedan i somras, och väntat på ”rätt tillfälle” att flytta upp.*

Men först och främst ska adventslysena (både stjärnor och stakar) bort, och det redan under helgen! Jag har redan plockat bort den lilla fula ljusstaken jag har på jobbet, så det är ”bara” de jag har hemma kvar att ta bort. Jag längtar, men samtidigt kommer det att kännas väldigt tomt och mörkt i fönstren, speciellt på vinden.

[tags]möblera om, vardagsrum, IKEA, plocka bort julen[/tags]

*) Man måste vara två att bära den uppför trappan, så jag får vänta tills A kommer förbi någon dag.

2 kommentarer på “Smider planer”

  1. Själv sitter jag alltid först och flyttar runt möbler i Google sketchup där jag byggt upp hela vårt hus och alla rum. Måste bygga upp gårdshuset också så att jag kan fundera ut hur vi ska fixa köket.

    1. Google Sketchup? Där sa du nåt! Det tänkte jag inte på, att man kan göra det i datorn. Var mer inne på att rita och klippa ut.

      Men all mätning måste göras manuellt, så jag har inte börjat än. Det är inte bråttom.

Kommentarer är stängda.