Allmänt

Farthinder

Under skoköparresan igår (jodå, den blev av) passade en av vinterns värsta snöstormar på att svepa fram över trakterna vi färdades i, C och jag. Jag ringde och raggade upp henne som ressällskap, så vi fick ett litet äventyr.

Ja, det var verkligen äventyrligt att försöka ta sig fram efter vägen, eftersom vi dessutom valde den smala vägen till B, den vi kallar N-vägen. Varför köra breda fina plogade vägar, typ E4:an, när det finns smala oplogade skogsvägar med snudd på obefintlig bebyggelse och dålig mobiltäckning? Det är väl ingen sport? 😉

Som extra grädde på moset blev skorna lite extra dyra, eftersom jag åkte på parkeringsböter, men det må det vara värt. Vi hade trevligt ändå och jag fick mig ett par nya skor. Visserligen ”bara” ett par nya svarta joggingskor, men jag använder ju sådana varje dag, så det var en ren investering/välgärning eftersom de gamla är så nedgångna.

Idag har jag inte gjort många knop, tills jag plötsligt kom på att jag skulle koka palt. Ringde A och påminde honom om att jag skulle bjuda honom på palt idag, innan jag började skala potatisen, och två timmar senare stod palten på bordet. Morgondagens middag (för mig, och lunch för A) är därmed också fixad!

[tags]snöstorm, skor, parkeringsböter, palt[/tags]