Allmänt, Foto

Rabatter

image
Rabatter i gross och parti.

Är det fler Elloskunder än jag som funderar över varför de inte drar rabatterna direkt på priserna istället för att använda denna kuponghysteri? Nu har jag ändå inte sparat alla rabattkuponger jag fått från dem, förutom alla ”personliga” erbjudanden jag får i mailen eller automatiskt i ”mina uppgifter” om jag loggar in på deras sida.

Tyvärr kan jag inte använda mer än ett erbjudande i taget, men just idag rycker det i avtryckarfingret: det fingret saknar en köpknapp att trycka på… Jag kanske måste slå till? Just långärmat skulle behöva få en renässans i min garderob, då jag rensat bort många av förra säsongens långärmade tröjor. Några nya basplagg att kombinera med en eller två nya koftor, kanske? Någon ny jeans?

image
Jackan är inte flammig i färgen, det är solskenet som faller på den genom ett fönster.

Ny jacka har jag redan beställt och fått, med 50% rabatt. Här hamnade jag i valet mellan pest och kolera: den fanns bara i svart och lila, och jag gillar inte någon av färgerna. Jackmodellen, däremot, gillade jag skarpt så jag blundade och pekade, ungefär. Nå, den kommer nog till användning förr eller senare.

I fredags gjorde jag en God Gärning. En bekant saknade reflexväst när h*n är ute och går med hundarna, så jag skickade dit en. Jag har ju några stycken sådana västar kvar ändå. Ironiskt att jag samlar på mig sådana, då jag ändå inte använder dem. Tanken – med den första, i alla fall – var att de skulle användas under promenader, då just reflexväst syns jättebra för bilförare efter samma väg.* Att jag inte alls promenerar nu för tiden var liksom inte med i beräkningen…

Borde komma igång med prommisarna igen, men det är svårt. Jag hittar på tusen ursäkter för att slippa, och jag låter mig själv slippa undan alldeles för lätt. Vad jag skulle behöva är en promenadkompis, två- eller fyrbent, för om jag har någon som peppar mig (eller måste motioneras och inte kan släppas på egen hand) kommer jag mig ut.

[tags]Ellos, rabatter, postorder, långärmat, reflexväst, promenader[/tags]

*) Här tänker jag främst på vägen mot färjstället, som helt saknar både trottoarer, vägkanter och belysning (efter första kilometern).