Allmänt, Foto, Katter

Snö

image

Det kom rejält med snö under natten, ca 1-1½ dm kramsnö. Det knarrade härligt under fötterna när jag gick på den. 🙂 Tyvärr hade jag inte tid att vara hemma och skotta snön (jag var ju ledig igår – men då fanns det ingen snö att skotta) så jag raggade hos Bästgrannen istället.

Förhoppningsvis har han hunnit ta det värsta bredvid bron, i alla fall. Resten kan jag skotta när jag kommit hem. Eftersom hantverkare skulle komma idag, ville jag inte att de skulle snubbla över plankan som är avgränsare mellan plattorna och gårdsgruset, för den är svår att se under snön. (Och sticker upp lite grann.)

När jag skulle till jobbet var det bara att ta sats med bilen från garaget och med full fart försöka trycka mig baklänges ut på gatan. Självklart kom det en bil efter gatan, så jag fick stanna – och så var det bara att göra om ruschen igen. Min bil lämnade släpspår efter sig i snön, men då har ju undersidan blivit ordentligt rengjord. 😉

Det blir så underligt tyst när snön kommit. Tidigare hörde man bilar på långt håll, då dubbdäcken knastrade mot asfalt och grus. Nu susar bilarna bara tyst förbi innan man hinner märka att de är på väg.

Katterna har varit ut (och gjort sina behov?) en väldigt snabb sväng i morse. Plums, plums, plums i snön nedför trappan och in under bron, och så plums, plums, plums tillbaka igen efter en liten stund. Nu kommer de att sova som soffkuddar hela dagen. 😆

De gillar när jag (eller någon annan) skottat snön på gården. Då kan de utan att bli blöta under magen gå till garaget, för att göra sina behov alldeles bredvid snökarmen vid kanten av gräsmattan. Enkelt att sedan bara riva ner snö från karmen över lämningarna – klart på nolltid!

[tags]snö, skotta snö, köra bil i snö, katter[/tags]