Allmänt, Foto

Ordning

Mjölk och socker

Jag har varit ordningsam redan i morse.

Eftersom jag har hand om kaffemaskinen denna vecka, ansvarar jag också för att mjölk och socker till kaffet ska finnas. Självklart var mjölken slut i morse, men eftersom affären där vi handlar (alltså har företagskort) har börjat öppna redan 8 på morgnarna, så hinner man numera köpa kaffemjölk innan morgonfikat. Jag passade även på att köpa socker, så vi inte blir utan det också… 🙄

Gamla fimpar

 Sedan städade jag i rökrutan.

Askkoppen har varit överfull ett tag, vilket gör att fåglarna drar upp de fimpar vars filter sticker upp över kanten. (Tjuvröker våra sparvar???) På det viset sprids fimparna ut på marken runt rökrutan – inte trevligt. Varken att se på eller stå i skräpet.

Jag beväpnade mig med ett par (för små) vinylhandskar och en soppåse för att rensa upp i röran, och lämnade sedan påsen inne i rökhytten. Där finns inget som tar eld, ifall någon fimp inte var ordentligt släckt. Jag flyttar påsen till sopcontainern senare idag, när jag är säker på att den inte börjar brinna.

Underligt; trots att vi är fler som röker så är det 9 gånger av 10 jag som tömmer askkopparna? Har jag lägre toleranströskel för dem än de andra? 😕 Nej, jag ska inte gnälla – det är ju bara att sluta röka så slipper jag se det. Och så länge jag röker bidrar jag ju själv med fimpar där ute.

[tags]mjölk, socker, fimpar[/tags]

2 kommentarer på “Ordning”

    1. ”Hej! Jag heter XX men du kan kalla mig Någonannan!” :mrgreen:

      Ungefär som om jag skulle döpt froppisen till ”Gånu!!!” för det säger jag sjuttielva gånger om dagen åt henne.

Kommentarer är stängda.