Allmänt

Vilket väder!

Här drog Stormen in igår, med allt vad det innebär av strömavbrott och vägar blockerade av nedfallna träd. Till och med färjan över Träsket blåste sönder – det är första gången det har hänt! 😯

Eftersom jag bor centralt var jag bara strömlös i någon timme under natten (strömmen for vid 23:20 men jag kollade aldrig på klockan när den kom tillbaka). På grund av blåsten plockade jag in allt löst från bron och altanen, men soptunnorna och brevlådan låg i en hög vid gatan i morse. Jag har rest upp dem igen, och hoppas tunnorna står kvar tills sopbilen hunnit förbi och tömma dem (soptömning idag).

Jag kände nog av stormen i förrgår kväll, då jag hade så infernalisk värk i knäna. Det värkte så jag inte kunde sova, det till och med ryckte i benen emellanåt av värken! Till slut var jag tvungen att ta mig en värktablett, och somnade så småningom. Värken kan ju ha berott på att jag burit många tunga IKEA-påsar med tvätt uppför trapporna, men så ont har jag aldrig haft. Jag har förstås funderat på om jag har väderknän tidigare.

Gårdagens middag blev en riktig snabbis: te och smörgås. Jag ville inte börja med någon ”riktig” matlagning ifall strömmen skulle försvinna. Däremot hoppas jag läget lugnat ner sig och vädret stabiliserat sig till ikväll, då jag ska ugnssteka kyckling. Jag har redan bjudit in A på middag hos mamma. 🙂

Jag har lagt min läsplatta på laddning hemma, med en färsk oläst bok i, ifall jag måste roa mig med den i natt (om ovädret fortsätter). Mobilen laddar jag på jobbet. Jag kanske spolar upp vatten i tillbringare (till dryck) och hinkar (till toa och tvätt) ikväll. Vi får se hur dagen utvecklar sig.

Jag kanske fotar stubben efter den nedblåsta björken på jobbets parkering, så ni får se. 🙄 Som tur var hände det under kvällen/ natten, så inga bilar stod där när den föll. (Vardagsdramatik deluxe.)

[tags]storm, strömlös, väderknän, middag[/tags]