Allmänt

Över och förbi

Så var semestern över och förbi, liksom marknaden och sommargästerna. Nu står gården tyst och tom under dagarna, katterna sover som stockar – och jag också… 😉

Det var tungt att börja jobba igår. Dels har jag ställt om dygnet under semestern – vant mig att vara uppe sent om kvällarna och sova länge på morgnarna – dels har saker och ting hopat sig på skrivbordet medan jag varit borta från jobbet. De mest akuta ärendena har mina kollegor tagit hand om, men resten har blivit kvar åt mig. Nå, dagarna går fort när man har mycket att göra.

Första jobbdagen efter semestern är man ju helt förvirrad. Vilket lösenord har jag till det här? I vilken ordning ska jag göra det här? Vad är det här för något, har jag gjort det förut? Lagom till tisdagen har rutinerna krupit fram och satt sig i ryggmärgen igen. Samma visa varje år. 😆

Regnet öser ner och forsar längs gågatan utanför mitt kontorsfönster. Det är alltså perfekt jobbarväder! 😉 Jag tröstar mig med att jag inte behöver handla förrän imorgon, så dagens middag blir ett hopkok av det som finns hemma. Det receptet körde jag igår också; det blev någon sorts ugnskorv med aubergine och ostsås. Jag måste snart börja med matsedel igen, det underlättar verkligen!

[tags]första jobbdagen efter semestern[/tags]

2 kommentarer på “Över och förbi”

  1. Stackars dig. Jag vände också dygnet väldigt snabbt. Trots att jag bara haft en vecka så tänker jag börja försöka vända tillbaka det lite. Jag får ringa supporten varje år för att få ett nytt lösenord.

    1. Det är samma visa varje år. *suck*
      Det värsta med att ha första perioden är att det är ett helt år (52 veckor) tills jag har semester nästa sommar. Nåja, jag kan ju klämma in lite semester under andra delar av året också – en långhelg då och då, kanske? 😉

Kommentarer är stängda.