Allmänt, Foto

På resande fot

Jag har varit på resande fot och gått kurs i huvudstaden ett par dagar. Kursen hade tre träffar och det här var den sista.

Jag vet att man inte ska skåda given häst i munnen, alltså inte klaga när någon annan betalar, men jag har nu bott tre gånger på samma hotell och lyckades få det absolut fulaste rummet den här gången. Kolla fåtöljerna – deras gräslighet går inte att fånga på bild, men tro mig: de är ännu fulare i verkligheten!

Dessutom var de fruktansvärt obekväma: alldeles för låga, jag höll inte på att ta mig upp när jag väl satt mig. De var även smala som pinnstolar, så den sammet de var klädda med sög fast i kläderna när jag pressat mig ner mellan armstöden, för att göra det ännu svårare att resa sig. 🙄

Det fanns inte heller någon stol till det minimala skrivbordet, bara en sittpuff?!? Som tur var hade jag inget jag behövde skriva, så jag slapp sitta på den.

Nå, jag var inte där för att skriva, utan för att sova. Enda problemet var att sängen var så otroligt hög att jag fick klättra upp i den! Det gick inte att sitta på sängkanten vid av- eller påklädning – och (som jag precis visat) inte på någon annan möbel heller. Det var lite jobbigt, men det var ju bara två nätter (och alldeles gratis, jag blev ju bjuden). Nu ska jag inte klaga mer!

Mitt flyg hemåt gick sent, men jag åkte ut till flygplatsen i god tid. Hittade en ledig stol vid rätt gate, och satte mig att läsa för att fördriva tiden.

När vi skulle landa på flygplatsen ”hemmavid” fick vi försöka två gånger, p g a starka kastvindar. Planet liksom wobblade sidledes i luften men det gick bra ändå. Trots att jag inte är flygrädd blev jag ordentligt klarvaken när planet gjorde ett ”skutt” under inflygningen – ALLA skrek till!

Den kyla vi haft har ersatts med varmt, blåsigt och regnigt (!) väder medan jag var borta. Bilen var täckt av snö, men snön var blöt och gled lätt av. Jag var lite rädd för halka – förutom sidvindarna – så jag körde sakta hemåt (med ett par tre rökpauser) och var hemma vid halv 12.

Froppisen nonchalerade mig i hela 20 sekunder innan hon kastade sig i min famn. 😉 Hon har inte lämnat mig ifred sedan jag kom hem, men det gör inget: jag hade lagt in en semesterdag idag. Jag har faktiskt inte gått i morgonrock hela dagen, utan varit ute och skottat lite snö som behövde flyttas på innan det fryser på igen.

Värmen gör att snön börjar falla från taken. Det här fotot togs tidigt i morse, när det höll på att ljusna, och nu ikväll är det bara lite snö kvar. Även från altantaket håller snön på att glida ner, men det går långsammare, p g a svagare lutning.

Nu har blåsten lugnat sig, men det ska visst blåsa upp igen under natten och morgondagen. Även om det inte kallas storm, har blåsten rivit loss ett par stora grenar från björkarna vid gården. Grenarna har fallit rakt ner under träden, så de är inte i vägen.

Planen är att fara och handla, men jag får se om jag ids. Jag kanske sparar det till imorgon istället. Medan jag var borta har jag fått ett SMS att mitt paket finns att hämta på affären, så jag får försöka komma ihåg det när jag står i kassakön.

4 kommentarer på “På resande fot”

  1. Tråkigt att få ett trist hotellrum när man är borta flera dagar. Var också i Stockholm i veckan fast söndag till måndag.

    1. Det gick ju ändå bra, jag har lärt mig massor – och det var ju därför jag var där! 😉

    1. Best Western KOM Hotel. De andra rummen jag haft var bra, jag hade väl otur den här gången. Tredje gången gillt? 😉

Kommentarer är stängda.