Allmänt

Nu är det slut

Julen är över! Jag har plockat bort julen idag – t o m ljusslingan på altanen, då den inte var översnöad och fastfrusen i år. Det var inte så hårt jobb: två elektriska ljusstakar, en stake med nedbrunna stearinljus, och en elektrisk trästjärna. Och så ljusslingan, förstås, som jag sätter upp till jul men brukar låta vara kvar till påsk, ungefär. 😉

De lediga dagarna har flugit förbi och jag har inte gjort hälften av allt jag tänkt passa på att göra ”när jag ändå är ledig”. Bilresorna jag tänkt göra, främst till L, har blivit inställda p g a dåligt före. Extremt dåligt före, speciellt vid kusten; SMHI har gått ut med halkvarningar och lokaltrafiken i L har varit periodvis avstängd. Då är det verkligen halt!

Jag har förstås varit lat också, eftersom inte alla dagar haft dåligt före. Det har blivit flera morgonrocksdagar för mig, men jag behövde vila mig. Om jag ändå inte ska gå ut (annat än för att röka) så behöver jag inte klä på mig, eller hur? 😉

Nu börjar jag känna mig redo att återvända till jobbet, aningen piggare än före jul. Jag har redan en lista med sådant jag behöver göra så fort jag är på plats, som jag kommit på allt eftersom under ledigheten. Min hjärna har tydligen inte kopplat av helt. Jag skriver in det jag kommit på i min almanacka, så kan jag släppa det sedan.

Vädret har varit varierande, många dagar med plusgrader men inte så mycket snö. Någon centimeter då och då, så jag har inte skottat – bara sopat. Nu har vi några kallgrader så de släta upptrampade/ överkörda ytorna är stenhårda och skithalkiga. Dessutom har det kommit någon cm kallsnö ovanpå detta, så jag kommer väl att slå ihjäl mig imorgon på väg till bilen.

UPDATE
Jag drog ihop en snabb matsedel för veckan – det var länge sedan! 😉 Nu består den av många frågetecken, då jag inte alls vet vad jag känner för – eller får tag i – imorgon när jag handlar. Planen är att köpa en reajulskinka (de säljs ut till halva priset) om det finns kvar, så någon/ några av rätterna kommer att bytas ut om jag lyckas. Vegomaten idag beror på om grönsakerna jag tidigare köpt ännu är fräscha i kylen eller om de hunnit bli vätska. I så fall får jag hitta på något annat.