Allmänt

Avslut

Nej, jag avslutar inte bloggen – jag har alldeles för roligt här för att sluta – men jag har nu sagt upp ett antal prenumerationer på diverse nyhetsbrev och annat smått & gott. Det blev för mycket, jag orkar inte hålla på med allt samtidigt, när jag inte måste. Nu har jag valt och vrakat och sållat bort det jag inte gillar/ använder/ behöver.

När jag kom hem efter jobbet (och frissan) igår, var jag så trött och less och kände att jag bara ville gräva ner mig i en grop och aldrig komma upp igen – typ. Funderade starkt på att ta semester idag, men avvaktade tills jag steg upp i morse – och då var humöret OK igen! 😆

Det där med semester… Jag har ju alltid semesterdagar över när året är slut, trots att jag försöker stoppa in en dag då och då för att göra av med ledigheten. Som tur är har vi ett bra arbetsklimat på min avdelning, och kan snabbt besluta oss för att vara lediga, i samråd med varandra. Jag behöver inte planera så länge i förväg* om jag känner för att ta en semesterdag.

Man ska aldrig be mig om boktips. Nu har jag skickat ett mail fyllt med länkar till diverse böcker och författare till en medarbetare som bad om boktips, då hon nappat på ett tidigare tips jag gett henne. Hennes helg är räddad, eller rättare sagt hennes helger under hela våren – hon fick en lång lista. 😉 Och då har jag bara skummat på ytan…

Våren visar sig emellanåt. Idag är det soligt och inte så många kallgrader, ingen blåst, ingen nederbörd (men igår snöade det hela dagen. så det jämnar ut sig på det stora hela) och helgen ser ut att kunna bjuda på en eller annan plusgrad. Traktorn skottade min gård vid kvart över 6 i morse, då jag var ute och rökte, så jag slipper fundera på det. 🙂

Kvällens middag blir den korvgryta jag aldrig lagade medan B var hemma. Om jag utesluter paprikan, kommer A att gilla den också. 😉 Han jobbar under helgen, så det är bra att ha färdiga burkar att slänga i micron. Inte bara för honom, det är bra för mig också. Alla genvägar som gör att jag slipper laga mat någon av dagarna är välkomna! 😆


*) Vi planerar bara sommarsemestern i förväg, men den är förutbestämd: i år har jag andra perioden, nästa år första, o s v. Det är bara datumet för starten av sommarsemestern som ändras mellan åren. Vi kör med ”före eller efter marknaden”, medan andra avdelningar ”börjar under midsommarveckan”. Det gör att vi kan vara en vecka i otakt med de andra, eftersom marknaden flyttar på sig (precis som midsommar), men vi är nöjda att ha det så här. Perfekt, sommarmarknaden är jättebra som brytpunkt! 😆