Allmänt

Pedagogisk

Idag är en sådan dag då jag ska vara pedagogisk på jobbet hela dagen. Hmmm. Vi får väl se hur det går… 😳

Först ska jag hålla i en samling med mina kumpaner & kompanjoner på avdelningen, där vi går igenom en av våra regelböcker (för sista gången i år?), och efter lunch ska jag lära ut ett arbetsverktyg åt två nya medarbetare, vars datorvana jag har noll koll på.

Det finns lunchlådor åt A och mig idag! Fisken igår blev bra, även om det var ett nytt, väldigt enkelt recept:

  1. Lägg torskryggar (eller filéer) i en ugnsform (tinade om de varit frysta)
  2. Salta & peppra
  3. Rör ihop en liten burk grön pesto med ett paket grädde och häll över
  4. Strö över en liten förpackning cocktailtomater
  5. Stoppa i ugnen, 200 grader, medan riset/ potatisen kokar

Ikväll ska jag göra kycklinggryta, med fler ingredienser (och ett eller annat skafferifynd) utan att krydda för mycket. Jag är lite svår på chiliflingorna och sätter gärna i lite för mycket. 😉

På tal om pedagogisk; jag passade på igår att visa vår nya medarbetare V en del av de handledningar jag skrivit ihop, snabbguider till allt möjligt och bra-att-veta-listor jag gjort. Hon var djupt imponerad över det arbete jag lagt ner på att få ihop dem. 🙂

Idag, när jag lär ut arbetsverktyget till de nya, ska hon få vara med så hon ser hur man lär ut det: det blir så småningom hennes tur att göra det, men åt andra. Nu har jag tur – det blir två olika versioner av samma verktyg, beroende på vad de ska använda det till, så hon får en inblick i skillnaden.