Allmänt, Foto

Livat på landet

Ja, inte ens med bästa vilja i världen kan jag kalla det här för ”staden”. Möjligen ”samhälle” även om en del (utflyttade) kallar det ”byn”. Nåja, ett villaområde är väl så lantligt jag kan kan komma just nu. Poängen med det hela var att visa min fågelmatare, som gjort succé bland sparvarna.

Under helgen har jag fyllt på med fyra nya talgbollar varje morgon och fyllt på nötter i två behållare (eftersom jag har slut solrosfrön) – och fåglarna tömmer dem varje dag! De höll sig undan när jag fotade, men annars är det full rulle runt fröbehållarna hela dagarna. Det skvirrar, piper och kvittrar vid fågelmataren och framför att flaxar det. Sparvarna tränger undan varandra för att komma åt godsakerna.

Dagens väder är grått och mulet, men – för tillfället – ingen nederbörd. Regnet kom sent igår kväll men verkar ha slutat innan jag steg upp i morse. Annars har helgen bjudit på fint väder, inte allt för mycket blåst och inget regn – förutom igår kväll.

I fredags åkte jag till matstället N och åt middag. Passade då på att även köpa en 5-bitars smörgåstårta, med lax & räkor. Jag hade tur, det var den sista de hade kvar! Tyvärr glömde jag att ta bild på smörgåstårtan, men den var både vacker och delikat, jag lovar! *slickar mig om munnen* Halva blev middag på lördag, halva blev middag igår.

Därför har jag skjutit upp handlandet ända till idag. 😳 Få se om jag ids gå under lunchen eller om jag sparar till efter jobbet. Det är lika tråkigt vilken tid jag än väljer, men jag måste handla idag. *djup suck* Precis allt har tagit slut, eller är på god väg att göra det. Än har jag mina basvaror kvar (kaffe, cigg & kattmat) men det är inte mycket att leva på.

Under helgen har jag även roat mig med att betala räkningarna. Det är inte många räkningar som kommer i pappersform numera, de flesta löser jag genom autogiro eller e-faktura. Eftersom jag sitter framför en dator hela dagarna på jobbet, är det sällan jag ids slå igång datorn hemma. Oftast är det – som igår – bara för att betala räkningarna, sedan slår jag av den igen.

UPDATE
Jag hann handla under lunchen! Dessutom hann jag slänga i mig ett par smörgåsar också, så jag inte svälter ihjäl under eftermiddagen. Froppisen hann gå ut en sväng och inspektera fågelmatarna 😉 men hon kom in när det inte blev något byte. Regnet har inte riktigt satt igång igen, det fuktar på bilrutan men inte så torkarna slår igång.