Allmänt

Återkomst

Tillbaka på kontoret igen! Det känns faktiskt skönt att vara på plats, jag har saknat mina kollegor. Nu får jag glänsa lite, tills alla sett och beundrat bilen, sedan blir det lugnt igen. 😉

Den här veckan får jag nog ihop en matsedel, mest beroende på att jag akuthandlade i lördags, men inte lagade till något av det jag köpt. 🙄 Jag skulle köra till K, både för att bekanta mig mer med bilen och för att hälsa på medan A var kvar i norr, men kom i sista stund på att jag behövde handla (för att ha något att äta på söndagen). Min handelslista var lååång, och jag lyckades pricka in (nästan) allt. Det drog ut på avresetiden, men vi fick träffas till slut, och det var huvudsaken! 🙂

I morse sprang jag på en annan Mazdaägare jag känner sedan tidigare, som jag fick en del tips & trix ifrån, angående finesserna som gömmer sig bakom alla knappar och grejer i bilen. Han har bytt till samma modell tidigare, och hunnit upptäcka fler finesser än jag gjort. Dessutom är han ute mer längs vägarna än vad jag är – jag kör ju mest bara till och från jobbet. 😉

Bara för att jag gjort av med (inte riktigt) alla pengar jag har, så känner jag starkt för att shoppa! Jag vill till IKEA! Men det går ju förstås att shoppa online även därifrån – det har en av mina kollegor gjort; hon ”råkade” köpa en ny matgrupp… 😉 Jag ska inte göra några stora inköp, vill bara gå runt och klämma & känna på prylarna, speciellt de som är nya för säsongen. Det är själva shoppingupplevelsen jag är ute efter, den blir inte densamma när jag shoppar online.

Jag har lyssnat på ”Polcirkeln” av Liza Marklund. Tyvärr gillar jag inte uppläsaren, men tragglade mig igenom boken i alla fall. Den slutar med en cliffhanger, så nu får jag otåligt vänta på nästa bok i serien… (Förhoppningsvis med en annan uppläsare. 🙄 ) Boken var bra skriven, med hopp mellan dåtid och nutid, så man får inblick i personernas inbördes relationer genom åren.

För att bryta av mot det svenska/ norrländska, har jag sedan börjat lyssna på en amerikansk deckare, innan jag tar itu med ”Nattavaara” av Thomas Engström och Margit Richert – ännu en norrländsk bok, men kanske inte riktigt min smak. Jag ska i alla fall börja läsa den, så får vi se hur länge jag orkar – men först en vanlig gammal hederlig deckare/ thriller/ polisroman i amerikansk storstadsmiljö. 😉