Allmänt, Foto

Typiskt

Hör och häpna; jag for faktiskt och handlade igår efter jobbet! Fick tag i det mesta som stod på listan (och en hel del som inte stod på listan…) och har därmed veckan räddad. Däremot blev det ingen lagad middag igår, utan jag körde te & smörgås-varianten, enligt principen att te är varm mat. 🙄

Idag laddar jag för hemarbete resten av veckan, även om jag eventuellt måste till kontoret på torsdag fm. Eventuellt. Jag håller tummarna att jag slipper. Det är smidigast om man kan kombinera ihop sina hemmadagar, så man slipper kånka allt fram och tillbaka mellan hem och kontor. Nå, jag ska inte gnälla. Det var tidigare helt omöjligt att tänka sig att vi skulle få jobba hemifrån, så jag är faktiskt glad att vi kan göra det nu. 🙂

Problemet – för mig – med att jobba hemma är att det blir så himla grävigt, och en massa disk dras fram. Jag förstår inte – hur hinner andra städa, diska och tvätta när de jobbar hemma? Är det jag som är dum i huvudet som inte använder arbetsdagarna till hushållssysslor? Jag missar typ två minuters pendling till jobbet (det är verkligen inte långt), så jag kan inte påstå att dagarna blir kortare för att jag slipper restid. 😳

UPDATE

Nu börjar det vara dags att avjula kontoret, eller hur? För att inte tala om att avjula hemma, men det gör jag ikväll. Det tar max 10 minuter, så är julen borta. (Förutom att kånka upp grejerna till skrubben på vinden, men det behöver inte göras direkt.)

Den djupt hatade risiga, skitfula benjaminfikusen som A flyttade till mitt kontor lever fortfarande. Nu har den åtminstone slutat sprudla av glädje och därmed få nya blad. Jag trodde den livnärde sig på min negativa energi, men jag har väl varit borta för många dagar så den inte fått näring. 😆 Få se om den klarar sig till sommaren?

4 kommentarer på “Typiskt”

 1. Allting är relativt. Tack vare att jag vanligtvis har en restid (beroende av trafiken) så sparar jag ca 1 timma per dag på att jobba hemma. Det är som att ställa om till vintertid varje dag! Stökigheten hemma går nog på ett ut – man hinner plocka lite när man är hemma – men man hinner ju plocka fram desto mer… För att inte tala om när 4 personer är hemma – hela tiden… Men, ska inte klaga! kommer sakna det när det inte är så längre.

  1. ”Plocka fram” är rätt uttryck. Synd, bara, att jag är så dålig på att ”plocka bort”… 😉
   Men tror du verkligen att (avlönat) hemarbete kommer att försvinna? Jag tror det kommer att bli kvar i viss mån, även efter att alla covidvågorna slutat skölja över oss. Kanske inte att man blir ”tvingad” att arbeta helt och hållet hemifrån, men att kunna jobba på distans ett par tre dagar/vecka – om man vill.

   1. Jag hoppas och tror att vi kommer att ha möjligheten att jobba hemifrån även efter i framtiden. 1-2 dar hemma vill jag gärna fortsätta med! men då vill jag ha hela huset för mig själv och jobba helt ostört på hemmakontoret. Då ser jag inget stök (för då är det ju bara mitt eget…) men det jag menar är att jag ändå kommer att sakna är när mina små bebisar på 19 och snart 22 inte bor kvar här hemma. Hemska tanke!

    1. De små liven… 😉 Jag kan knappt smälta att de redan lärt sig cykla utan stödhjul! 😆

Kommentarer är stängda.