Allmänt, Foto, Katter

Så härligt!

Äntligen har jag gjort undan ett (väldigt jobbigt) jobbmöte, som jag gruvat mig för under en lång tid! Det var inte så farligt som jag väntat mig, och jag hoppas alla var lika nöjda som jag när mötet var över. 😉

Vädret idag – för den som undrar – är just nu sol från en klarblå himmel, men det kan bli mer moln under dagen. Vi får väl se. Det är fortfarande inte så många plusgrader, men det kan ha slutat vara minusgrader under nätterna – jag är inte riktigt säker. Snön är så gott som helt borta nu, det är bara på vissa skuggiga ställen där det varit stora snöhögar som den ligger kvar.

Katterna gick ut i morse, var borta en stund, kom hem – Sigge kom in, Siri gick bara förbi och hälsade innan hon fortsatte åt ett annat håll – och åt frukost, och gick sedan ut igen. Nu får de vara ute bäst de vill tills jag kommer hem igen. Det är så kul att se hur anpassade de blivit till sitt nya utomhusliv. 🙂 Och de kommer in på kvällarna så de sover inomhus. Bästa sovplatsen är längst upp på ”klöstunnan”, där de antingen slåss om vem som ska ha topplatsen eller delar på den och putsar varandra i öronen. Sötisarna!

Sigge brukar ibland komma och sova bredvid mig i TV-soffan, antingen nere på soffdynorna med huvudet på min arm, eller på soffryggen med en tass mot min kropp. Ibland lägger han sig ovanpå mig, men jag kan inte låta bli att peta på hans utsträckta tass, och då blir han irriterad och flyttar sig. 😉 När han ligger och sover sträcker han alltid ut ett ben åt något håll. Det kan se lite lustigt ut från soffan: jag spanar mot klöstunnans korg och ser bara ett ben sticka ut över kanten – då vet jag var Sigge är. 😆

Det blev tal om palt här på jobbet, och det visade sig att min kollega A aldrig kokat palt! 😯 Jag gav henne några goda råd, så hon ska nog prova koka palt under sin långhelg (som jag för övrigt rådde henne till igår – hon funderade på att ta ledigt fredag, men jag förslog både torsdag och fredag; varför begränsa sig?) för att få paltspad att baka mjukkakor med. 🙂