Allmänt

Utedjur

Katterna har verkligen gått all in för att hålla sig utomhus! Speciellt Siri – om det beror på hennes rikliga päls eller annat, vet jag inte, men hon är den som oftast blir kvar ute när jag släppt ut dem och måste fara till jobbet. Hon gillar att utforska gatan nedanför, så det bor väl någon katt där? Sigge är sprängfylld av energi som han brukar ”springa av sig” när han kommer ut. Han far som en raket efter gatan, då han också gillar att utforska gatan nedanför. Hmmm. Jag får kolla upp det där, men jag tror att I har en katt eller två.

Dagens väder är förresten plusgradigt!?! Ett par plusgrader, och – hör och häpna – inget snöfall! 😯 Även om det varit ovanligt varmt väder (för att vara januari) så har vi ändå gott om snö, som slagit ihop och bildat skare. Sigge gillar när det är skare, så han kan gå åt alla håll om han vill. 😉 Nu väntar jag på att det ska frysa till, så skaren håller (och Sigge slipper bli blöt om magen när han då och då brakar igenom den tunna skorpan).

Idag ska jag försöka komma ihåg att ringa Värmeverket och diskutera utbyte av min anläggning/ kontrollpanel. Jag har tidigare (för något/ några år sedan?) haft problem med att varmvattnet försvann, det var bara kallvatten i kranarna. Nu är det tvärtom – vattnet är skållhett och termostaten vrider upp sig själv på högsta värmen?!? Ändå bytte de ut kranen/ vredet som ställer in värmen.

A hade kollat hos andra bekanta och sett att de hade en sprillans ny anläggning, men jag vet inte om de har bytt ut alltihop eller bara kontrollpanelen. Jag får väl ringa och kolla vad Värmeverket kan erbjuda mig, efter alla dessa år. Jag har ju haft fjärrvärme sedan typ 30 år så det kan vara läge att byta ut en del av anläggningen nu. Speciellt med tanke på att det inte bara är elen som blivit dyrare, även fjärrvärmen har stigit i pris.

Jag har börja lyssna på en ny bok; ”Bortbytaren” av Anders De La Motte, och den är spännande redan från början! 🙂 Nu har jag inte hunnit så långt, men den blir ett bra sällskap under mina luncher och middagar ett tag framöver. Igår använde jag faktiskt sovtimern för att lyssna medan jag somnade, och det är sällan det händer. Så bra är den! (Jag fick förstås hoppa tillbaka i tiden när jag vaknade i morse, men sovtimern är perfekt för det.)

UPDATE
Haha, katterna gör precis som jag skrev tidigare – men under lunchen hann båda komma in innan jag for tillbaka till jobbet. Siri var verkligen ute hela lunchen, medan Sigge bara tog en snabb sväng. Ja, ja. De är gulliga ändå.. 😉

Innan lunch började jag ett utrensningsprojekt på skrivbordet, men jag saknar fortfarande det dokument jag sökte efter från början. Det är bara att kavla upp ärmarna och fortsätta! (Jag vill inte, men jag måste.)

2 kommentarer på “Utedjur”

  1. Här används sovtimern hela tiden. Jag har fastnat i beroendet att jag måste lyssna på en bok när jag somnar Så det är hoppa tillbaka hela tiden som gäller här. Innan sovtimern hade den braiga ”hoppa-tillbaka” funktionen brukade jag sätta ett bokmärke där jag började lyssna istället, så var det enkelt att hoppa tillbaka. Men nu klarar sovtimern det istället.

    1. Jag lyssnar sällan på böcker när jag ska sova, det är oftast TV:n som söver mig. Men sovtimern är jättebra att ha, när jag väl använder den! 🙂

Kommentarer är stängda.