Allmänt

Inte helt oväntat

Den matsedel jag petade ihop igår, sprack redan igår. 😳 Jag har inte varit och handlat utan gjorde pannkakor på utgången mjölk istället. Ja, det var inget fel på mjölken, men jag hade förköpt mig på mjölk tidigare och behövde använda den medan den ännu var OK. Jag får handla idag istället, med hopp om att kanske få tag i surströmming? (Affären får varor tisdagar och torsdagar, förutom mejerivaror och färskt bröd från det lokala bageriet, som fylls på varje dag.)

Min handelslista växer från dag till dag, men ibland raderar jag varor som inte behöver köpas precis nu eller sådant som inte längre är på extrapris. 😉 Matsedeln kanske kommer att följas (när pannkakorna är slut) men risken är stor att jag hittar på andra rätter när jag väl kommer in i affären. Jag kan snabbt ändra mig när jag ser något annat jag hellre vill äta. Eller något jag hellre vill laga till.

Det är tråkigt att laga mat åt bara sig själv, så jag försöker göra ugnsmat eller grytor som sköter sig själv och sedan räcker till flera måltider. Förra veckans kycklinggryta var en höjdare, både smak- och mängdmässigt. 😉 Vi hade en diskussion om diverse oväntade sätt att tillaga matvaror i fikarummet igår, så jag kanske kommer att prova på lite nytt under veckan, istället för det jag planerat från början? Vi får väl se. Jag har inte varit och handlat än.

Kattpejlen hämtades hos grannen, som visade var katter brukar smita in i deras uthus – så nu förstår jag varför pejlen talar om att den ”störs av byggnad” ibland. Han hade inget emot det, katterna håller ju undan råttor, och nu vet han hur en kattpejl fungerar. 😉 Jag slapp gå och leta längs avan, och nu är pejlen nyladdad och tillbaka runt halsen på fluffenpuff. Få se var hon lämnar den nästa gång… 🙄

UPDATE
Jahaja. Nu är Sigges pejlare utan batteri. Jag får vackert vänta tills han kommer hem, så jag kan ladda upp batteriet igen. Nu hoppas jag bara att han inte kränger den av sig under utflykten, för då hittar jag den aldrig. 🙄 Det var mycket jobb med de här pejlarna, men oj så roliga de är! Att se var katterna tar vägen under sina utflykter är ju hur kul som helst! 😆

Jag fick en stor jobbuppgift i knät, hastigt och lustigt. Den skulle varit gjord innan jag gick på semester men det verkar inte så. Eller kanske jag gjorde den ändå? Problemet är att vi varit flera och petat i just den arbetsuppgiften under hela sommaren, och jag kan inte minnas exakt vad jag skulle ha gjort (om jag gjorde det) eller vad någon annan gjort?!? Kul att rätta. eller hur? Då går timmarna snabbt! 😉

Och så måste jag handla ikväll. Det kan gå att skjuta upp ytterligare någon dag, men snart finns bara kattmat (torrfoder) kvar att äta. Nå, i så fall får jag blank päls. 😆

UPDATE 2
Jag är ju helt sinnesförvirrad! Jag hade ju planerat pannkakor till middag igår! Alltså följer jag matsedeln EN dag åtminstone. *skakar på huvudet*