Allmänt

Knakar

*fnissar* Det är så sant som det är sagt; ju äldre jag blir, desto mer knakar jag. 😉 Det knakar i knäna när jag reser mig, eller när jag börjar gå igen efter att ha stått stilla, nacken knakar när jag vrider på huvudet, fingrarna knakar tills jag morgongympat igång dem. Ja, ja. Det är smällar jag får ta. 😆

Dagens väder är grått, men faktiskt kikade solen fram mellan molnen när jag körde till jobbet (bara för att få lysa rätt i ögonen på mig den lilla stunden). Det verkar inte bli regn idag, men den som lever får se hur det blir med den saken…

Hör och häpna: jag handlade faktiskt igår! 😯 Men, som alltid, jag fick göra ändringar i planeringen. Köttfärsen, som jag skulle göra chili con carne av, var slut (kommer mer idag) så jag tänkte att jag byter onsdagsrätten mot torsdagens plan. Spela roll, liksom. Självklart var även schnitzlarna jag tänkt för torsdag slut, så jag tog hamburgare istället.* 🙄 Sedan blev allt ett sammelsurium av oväntade varor, så jag kan lugnt säga att menyn sprack även denna vecka.

Nåja, jag har mat hemma, även om det inte blev det jag planerat för. Planen är nu att köpa köttfärs idag och göra chili senare under veckan, alternativt under helgen. Huvudsaken är att jag får ihop åtminstone ett par matlådor till nästa vecka. Det är vardagslyx att bara kunna värma en hemlagad låda istället för att stå och laga mat varje dag. Förresten fick jag ett tips, angående mina glasmatlådor: man kan laga en liten paj direkt i burken och sedan bara smälla på lock när allt svalnat. I en paj går det ju att sätta precis vilka rester som helst! 🙂

Katterna kommer och går lite som de vill, medan det ännu är väder för det. Just nu har båda gått ut och jag hoppas de kommer hem igen innan batterierna laddat ur. Jag var lite i valet och kvalet men tror de kommer hem ganska snart igen, så jag kan ta av halsbanden och ladda batterierna. I morse fick de ingen färsk frukost, bara torrisar, då de gick ut så tidigt, så jag misstänker att de kommer in till lunchen istället.

UPDATE
Vi hade ett synnerligen intressant möte före lunch, där vi tog upp en del klagomål vi har och förslag till förbättringar. Få se om de faller i god jord…?


*) Jo, jag hade kunnat gå tillbaka till köttdisken och köpt skivad skinka för att göra schnitzlar själv, men jag iddes/ orkade inte.