Allmänt

Fredagen den 13:e

Få se om, och vilka, olyckor drabbar mig – eller någon annan – idag? 😉 Jag är inte vidskeplig, men andra verkar vara det – just sayin’. Det är i vilket fall som helst freeedag, äntligen freeedag, så snart blir det den efterlängtade helgen. 🙂

Jag har förstås måndag idag, eftersom jag jobbat hemifrån ett par dagar. Snön kom i stora blöta lass på torsdagen och har nu frusit på, så det knastrar ordentligt under fötterna när man går utomhus. Ja, ja. Jag behöver bara ta mig till och från bilen, så det är lugnt.

Visst har jag Planer för helgen, men ni vet hur det brukar bli: jag Planerar och sedan blir det ändå inte gjort. 🙄 Vi får väl se hur det blir den här gången, så jag lämnar Planerna oskrivna. En Plan hör inte till helgen, utan till ikväll: jag måste tillaga kycklingfiléerna som nu är tinade i kylen. Jag har skjutit upp det så länge jag kunde, men nu är det dags. Har ett nytt recept jag ska prova! 🙂

Katterna har nu kommit över den värsta chocken över det blöta vita som föll från himlen, och går ut igen. Ibland lite längre promenader men mest håller de sig i närheten. Det är ju kallt! 😉 Sigge sov i soffan när jag for till jobbet, Siri hade gått upp och lagt sig i dubbelsängen (eller en av mina påsar med ren tvätt, plaggen är misstänkt katthåriga när jag packar upp dem).

Som vanligt gnällde jag åt mig själv i morse; varför passade jag inte på att duscha och tvätta håret igår kväll, istället för att stiga upp tidigt och göra det idag? Tänk att jag missade flera snoozningar för att hinna tvätta håret! Jag är inte morgonpigg – förutom under helgerna, då jag ibland kan vakna av mig själv före halv 6 (min ordinarie väckartid under veckan) och vara hur pigg som helst. Fördelen med att stiga upp och komma igång tidigt under helgen är att jag kan gå och lägga mig igen, när morgonpiggheten gått av mig.

UPDATE
Inga olyckor än så länge! Det är visserligen flera timmar kvar av dagen, men hittills har vi klarat oss bra! 😆

Katterna gick ut när jag kom hem på lunch. De smög i vanlig ordning: Siri först, Sigge ett par meter bakom. De utforskade granntomten men kom snabbt hem igen och gick in under altanen. Därifrån antar jag att de delar på sig, och går åt sina ”normala” håll. Det var lite spännande att anfall varandra, det krasar så härligt i snön! 😆 Sigge är inte rädd för att bli blöt, det såg jag redan förra vintern, då han galopperade över gräsmattan så snön yrde om honom. Siri går hellre försiktigt och använder helst färdiga stigar/ fotspår att gå i även om hon ibland (försiktigt) får bana väg på otrampade leder.

Jag har suttit med en och samma pärm, full med ärenden, hela förmiddagen – och är inte klar än. Helst vill jag rensa ur mycket ifrån den, men det är en kollegas pärm så jag låter bli. Vi har våra olika vanor vad gäller rensning/ sortering, och jag ska fråga henne om jag får rensa pärmen när hon är tillbaka.

På tal om pärmar så behöver jag sortera in mina hemarbeten i mina egna pärmar. 😳 Det är inte lika kul som att gräva i någon annans papper, men måste ändå göras. Jag tror jag ska föreslå en rensardag, då vi rensar åt varandra…? 😉 Det skulle nog inte bli populärt – bäst att jag låter bli.