Allmänt, Foto

Snöfall

Gissa vem som inte tog in dynorna igår, trots allt? 😉 Som tur är har jag vattenburen värme, så jag kan luta dynorna mot elementen för att torka dem innan jag staplar dem på lämpligt ställe. Håhå jaja. Nu börjas det. Få se om jag hittar sopkvasten till bron i år?

Jag jobbar hemifrån idag igen, då jag inte blev klar igår. Plötsligt slängde jobbnätverket ut mig, på eftermiddagen, och hur jag än försökte (flera gånger med ca en halv timme emellan) kunde jag inte logga in igen?!? Provade igen tidigt i morse, och då funkade det. Så länge det nu varar… 🙄

Idag är det dags för däckbyte, hipp hurra! Jag kommer att köra väldigt försiktigt på väg dit, för det är inte bara altanen som är täckt av snö. Även gator och vägar är helt plötsligt vita, slaskiga, spåriga och hala, men jag får starta i god tid. Den här snön kommer nog att smälta bort – den brukar göra så, även om det har hänt någon gång att den legat kvar hela vintern.

Katterna har varit ut – Sigge flera gånger – men verkar nu ha lugnat ner sig och gått och lagt sig. Sigge har nog varit och kollat närområdet, på jakt efter ”kompisen” Simba. Han bor en liten bit härifrån, men går nog inte ut i det här vädret. Det är rätt kul att se var de små rackarna har varit, med hjälp av GPS:en. 😉 (Siri har också varit i närheten, ingen sväng ner till älven i det här vädret.)

Det börjar vara dags att beställa nästa års kattalmanackor. Jag brukade förr beställa tre stycken (en åt mig och så fick juniorerna varsin) men numera beställer jag två: en hemma och en på jobbet. Det är kattakuten som säljer dem, och jag stöttar dem gärna.

UPDATE
Huvva, vilket slaskblask det var efter vägen när jag var och bytte däck! 😯 Det blev något bättre före med vinterdäck, men det ville ändå slänga lite i bilen trots att jag inte körde fort. Nå, nu ser jag att snösvängen har börjat visa sig efter gatorna, så föret blir bättre.

Jag glömde mina fina kattvantar hos däckfirman, men som tur var for jag en snabbis till affären innan jag åkte hem, och upptäckte på affärsparkeringen att vantarna inte var med. Det tog inte lång stund att åka tillbaka och hämta dem, de låg precis där jag lagt dem. 😉

Det är knappt värt att nämna, men jag kanske skulle låta bli att testa hur halkiga mina tofflor är på snö varje gång jag går ut på altanen? Nej, jag har inte fallit än, tack och lov. Jag får ta på mig bättre skor för att gå ut och sopa bort blötsnön medan den ännu är blöt. Om den blir kvar och fryser på, ligger jag verkligen risigt till.