Allmänt

Idiotbloggar

Det finns mängder av bloggar, och de ökar i en aldrig sinande ström. Jag avskyr en del av dem, främst de som inte kan a) stava, b) skriva, c) särskriver, eller a) + b) + c) samtidigt. De ligger på topp i min hatlista.

Sedan finns de som använder färger som gör läsning till en riktig sport. Mörkblå text på svart bakgrund, eller gul text på vit bakgrund – ja, ni ser problemet. Detta i kombination med kursiv och/eller pytteliten text borde det vara dödsstraff på. Speciellt om stilen är centrerad, med konstiga radbrytningar.

Det finns bloggar som påstår sig handla om mode och smink, men de handlar inte om någonting. De visar bara produktbilder, snodda från tillverkarens sida, och berättar vad produkten heter. (”Nagellack från L’Oreal, i färgen Autumn Pink.” Jaha? Tror du inte vi kan läsa etiketterna själva? Vad sägs om att tipsa om hållbarhet, täckning – ett lager eller tre – eller annat intressant för oss eventuella blivande användare? Givetvis egna upplevelser, inte vad företagen säger.)

Jag gillar inte heller bloggar som heter något i stil med ”Nisses mamma”, ”Puttes matte”, el dyl. (Av någon anledning är det bara kvinnor som skriver sådana bloggar.) Där står – ofta på babyspråk – exakt allt som babyn (resp husdjuret – oftast en hund) gör, har gjort och kommer att göra. (”Ida åt ja banan & spottade ut på nya gulliga tröjisen. Just nu sussar ja en stund innan mamma & ja går till moster Mia.”)

*suckar* Ja, det finns många olika sorter av bloggar. Vilken tur jag inte behöver läsa dem alla! Jag gillar välskrivna bloggar. Om bara stilen är rätt så kan jag följa en blogg om ett ämne som är ointressant för mig, bara för att jag gillar själva läsningen.

[tags]bloggar, bloggande[/tags]