Allmänt

Grå söndag

Det är en perfekt söndag idag. Grått, regnigt (jajamensan, underkylt i morse) och segt väder – som gjort för att häcka framför TV:n!

Jag spände på mig broddarna i morse för att kunna ta mig efter de underkylda gatorna till macken, där jag skulle hämta bilen. Som tur var kom jag ihåg att vi fått en extra timme inatt, så jag inte gick dit för tidigt. Det var tillräckligt uteliv idag för min del.

Katterna ligger och sover, djupt och tungt. Det går inte ens att peta igång dem för att få lite action. De lyfter lite på ena ögonbrynet, smackar, och borrar sig ännu djupare ner i den filt el dyl som de ligger på. Själv skulle jag gärna parkera mig på soffan, men den är tyvärr ockuperad för tillfället. Nå, B måste ju få prova den någon gång också.

Om jag är riktigt smart så går jag och hämtar upp kycklingfiléerna från frysen redan nu, så de hinner tina tills jag ska tillaga dem imorgon. Det blir kycklinggryta á la Mrs Cheng, har jag tänkt. Den räcker till flera matburkar, så är åtminstone några av veckans måltider i hamn.

Vad det är tråkigt att fundera ut vad som ska ätas varje dag! Det underlättar en aning att göra matsedel (då behöver man bara ha idéer en enda dag, medan man skriver listan – sen är det bara att läsa), för att inte tala om att det blir mycket billigare att bara behöva handla en gång i veckan, istället för varje dag.

[tags]söndag, regn, gråväder, sömnig[/tags]

4 kommentarer på “Grå söndag”

  1. Jag kopierar gärna din matsedel 🙂
    Ses imorgon på jobbet, om jag tar mig dit förstås. Hatar halka.
    Kram P

  2. Jag får väl lägga ut matsedeln när jag fått ihop den. Dagens rätt är i alla fall kycklinggryta. Förhoppningsvis blir den morgondagens också (den brukar räcka).

Kommentarer är stängda.