Allmänt

Tomt

Nu ekar mitt hus tomt igen. Lille J med föräldrar har åkt. Tystnaden brer ut sig. Ja, förutom en liten fläckig katt som pockar på uppmärksamhet, förstås, men den är jag så van att höra att jag slutat höra den. 😉

Ikväll får jag göra en raid i gästrummet för att se om något blivit kvarglömt (det tror jag inte, men det är bäst att kolla) och fundera på om jag ska byta i sängarna eller om de kan sova i sänglinnet en gång till.

Vi har soligt och varmt idag! Så pass varmt, att snön på gatan där jag bor var alldeles mosig redan vid lunchtid. Det är nog läge att börja kolla var knappen för att stänga av anti-spinn sitter, så jag inte fastnar i sörjan – som jag gjorde en dag förra våren… 😳

Eftersom jag gjorde undan att handla redan igår, har jag inget behov av att veckohandla idag. Veckans matsedel är redan klar (ja, vadå – rester två dagar av fem plus en utemat är perfekt matsedel) och det enda som möjligen behöver köpas är mer mjölk, då lasagnen igår slukade mycket mer mjölk än jag räknat med. Både i tillagning och uppätning. Men det är inte akut.

Hur gör ni? Gör ni matsedel eller går det på impuls? Veckohandlar eller går till affären varje dag? Färdig matkasse?

B berättade att de börjat prova en matkasse med gott resultat. Inte nog med att matkassen innehåller nya recept, både enkla och lite svårare, samt alla råvaror – de får dessutom ett mail som talar om att ”det här är bra om ni har hemma inför veckans kasse”, där en del basvaror räknas upp. Det är dessutom rejäla portioner – maten räcker även till lunchlåda åt båda de vuxna varje dag. (Lille J äter hemlagad puré, utan salt och kryddor.)

Hon tycker att matkassen dels ser till att det finns något att laga, dels inspirerar till matlagning de veckodagar de ska hitta på något själva. Listan med bra-att-ha-hemma-varor gör inte att de måste åka en särskild sväng för att handla det som står där, utan det rör sig om rena basvaror som ändå finns hemma, som de fyller på när det behövs.

[tags]tystnad, sol, värme, veckohandla, matkasse[/tags]

2 kommentarer på “Tomt”

    1. Kock kan jag klara mig utan, bara det följer med någon som städar upp och diskar efter mig. (Och rengör ugnen – jag älskar att laga mat i ugnen!)

Kommentarer är stängda.