Allmänt, Katter

Vardag

Nu är jag åter till vardagen igen!

Igår slet jag mitt hår i förtvivlan över allt som ramlat in i mailen medan jag varit ledig, och dessutom hade min telefonanknytning gett upp?!? Det gjorde förstås att jag fick sitta i lugn och ro under telefontiderna, men jag kunde inte ringa ut heller, vilket var en aaaaning irriterande. Nåja, det löser sig snart.

Tvätten är fortfarande inte klar, men snart. Jag slängde i ännu en maskin i morse, som jag planerar att hänga på torkvindan under lunchen. Idag blir det (förhoppningsvis) bättre väder än igår, då det kom små förrädiska regnskurar emellanåt – trots att jag inte hade tvätt hängandes ute?!?

Jag lyckades plocka ihop en matsedel för veckan, men – som vanligt – återstår att se vilka varor jag får tag i när jag handlar. Just veckans extrapriser brukar göra att vissa varor har strykande åtgång, så det kan snabbt bli ändringar i matsedeln. Det mest spännande denna vecka är: får jag tag i surströmming eller inte?

Premiären är på torsdag, men affärerna har tydligen börjat sälja årets burkar redan igår. I år är det STOR strömmingsbrist i Bottenviken, t o m så pass att en surströmmingsfirma har lagt ner. En annan kommer inte att göra burkar med enbart romströmmingar, som de gjort tidigare år, och det blir visst bara ”små” burkar, inga stora, i år.

Kräftor, då? Tja… Jag äter kräftor om jag blir bjuden, men ids inte köpa själv. Det är alldeles för mycket jobb för så lite mat. 😉 Visst kan man äta sig mätt på tillbehören (pajer, röror, etc), men jag föredrar surströmming: kokt färskpotatis och tunnbröd, de enda tillbehören som behövs. Nå, smaken är delad, och jag har inget emot kräftor.

Under semestern har jag hunnit med ”kattbadning som kampsport”, då Siri kom in en morgon (efter nattliga äventyr) och var full av skit över hela bakänden! Det var bara att lura in henne i badrummet, spola vatten i tvättstället (med en rejäl dos kattschampo i) och hugga tag i den inte helt samarbetsvilliga katten… Hon har numera slutat komma in i badrummet och linda sig runt mina ben medan jag sitter på toaletten, men hon har väldigt fluffig och ren päls. 😉

UPDATE
Hör och häpna: jag kom faktiskt ihåg att hänga upp tvätten på torkvindan under lunchen! 😯 Då kan jag åka direkt till affären efter jobbet, för nu måste jag köpa allt jag tänkt laga under veckan, plus diverse andra varor som tagit (eller håller på att ta) slut. Med lite tur kommer jag även ihåg att bära in toapappret jag hittade i bagaget häromdagen. Jag hade flera kassar när jag skulle bära in pappret från bilen, för några veckor sedan, så jag lät det ligga kvar – det förstörs ju inte. Och sedan glömde jag förstås bort det, eftersom jag inte såg det. 🙄

2 kommentarer på “Vardag”

  1. Ja, det är lite läskigt att strömmingen håller på att ta slut. Vi människor är allt bra duktiga på att förstöra.

Kommentarer är stängda.