Allmänt, Foto

Gladare

Jag satt kvar och jobbade lite längre igår, då jag har en massa flex jag behöver samla in igen.* Plötsligt ringde A och undrade om jag hunnit gå hem. Farbror K hade ringt honom och ville ha gravad lax, typ det enda han klarar att äta just nu. A jobbade men ringde vidare till mig, som kastade mig ut från jobbet, in på affären och över till K:s boende. Laxen levererades, och K var så glad och nöjd!

Efter att syrran dog har han varit så deppad och inte alls velat/ kunnat äta ordentligt. Magen är i olag av alla mediciner han måste äta efter den senaste operationen, och allt har bara varit jämmer och pest och elände. Nu sken han som en sol, var riktigt pratglad och såg framåt, även om magen fortfarande krånglade. 🙂

Jag tror det är de besök han haft under helgen som vänt honom – och så laxen, förstås. 😉 Familjen F hade varit förbi och hälsat på under lördagen, och dessutom kom L på söndagen! L är son till K:s sambo M som dog för sex år sedan, och den ende av hennes barn som alls brytt sig om K sedan M gick bort.**

Vädret har blivit kallare och gråare och nu är det slut på de ljusa nätterna. Ibland måste jag faktiskt tända taklampan för att se vad jag håller på med. Senast igår skruvade jag i glödlampan i vardagsrummet igen.

Taklampan över soffbordet är sammankopplad med takfläkten, så för att slippa ha lampan tänd när fläkten har behövts, har jag skruvat ur glödlampan. Nu har jag slagit av fläkten och satt i lampan, för nu lär jag inte behöva takfläkten mer den här säsongen. Skulle det råka bli varmt så har jag ju golvfläkten att använda.


*) Det har blivit en hel del långluncher och tidiga hemgångar när vädret varit vackert. Sådant nöter hårt på flexen, så nu ligger jag på minus – och det är alltid hårdare att samla timmar upp till noll än att samla plustimmar.

**) De bodde ju bara ihop i ca 35 år, så han räknas väl inte för L:s systrar… Bitches! 👿