Allmänt, Foto

Efterlängtad

Lagom vid 21-tiden igår kom en efterlängtad regnskur – och den var våldsam! Regnet sprutade ur stuprännorna*, t o m över hängrännorna uppe vid taket! De var så fulla av vatten att det forsade över kanten redan där.

Froppisen och jag satt på altanen och beskådade omvärlden genom den gardin av regn som dånade mot taket. Det är så mysigt att sitta ute och höra smattret av regn, och ändå vara torr! 🙂 Lite kul att se hur folk som färdades efter gatan handskades med regnet; en del försökte skydda sig så gott det gick, andra hade gett upp och lät regnet strila över dem.

Så småningom slutade det regna, så froppisen tog sin kvällspromenad (för att hålla koll på kvarteret) och jag gick in och lade mig. Det hade gärna fått regna hela natten – kanske inte lika hårt, men det behöver komma mer regn. Visserligen är eldningsförbudet från i somras borta, men det kan bli vattenbrist ändå.

Trots att det var en s k åskskur, så varken såg eller hörde jag någon åska. Det är klart, med ljudet från regnet dånande mot taket hade jag nog inte hört en explosion, ens. 😉


*) Det är inte regnet som tryckt bort den gula ”snabeln” från stuprännan, det är nog gräsklipparen. Jag ska sätta dem på plats (har två stycken) när det inte regnar och jag har tid (läs: kommer ihåg).