Allmänt, Foto

Frossarhelg

Det blev en riktig matfrossa hela helgen för mig! 🙂

Endast foto av efterrätten och den stajlade dukningen – jag missade att fota tidigare.

Fredag, direkt efter jobbet, stuvade vi in oss i en buss och åkte till den bokade middagen. Det var sååå gott, vi var alldeles saliga när vi åkte hem igen, mätta och belåtna! Väl värt fler besök!

På lördag ringde helt plötsligt B och var i närheten med gossarna! De hade varit på ett födelsedagskalas, och tänkte komma förbi. Det blev bara en snabbis, eftersom jag skulle äta surströmming. Ja, B fick bråttom iväg, men gossarna ville stanna. (Jag hade inte öppnat burken, utan väntade tills de åkt.) Nästa gång får de middag hos mig!

Söndag hittade jag ett paket benfri karré vid kylskåpsrensningen. 😉 Jag skar upp den i skivor och snabbmarinerade i diverse slattar av grilloljor/ andra smaksättningar, innan jag slängde in den och en potatisgratäng i ugnen. Det blev gott, det också! Värst är att jag aldrig kan göra om den exakt likadan, för det beror ju på vilka skvättar i vilka flaskor jag har. 😳

A kom precis när jag höll på med maten, men han hade en hämtpizza med sig. Han åt den framför TV:n medan jag gjorde klart och stoppade formarna i ugnen, och sedan slötittade vi på ett par avsnitt av Jamie Olivers matporr matprogram, så jag fick lite inspiration inför den kommande veckan.

Froppisen har också frossat, på sitt eget sätt. Igår kom hon först med en råtta, som tydligen var tänkt åt A (medan han var kvar hos mig). Hon blev jättesur när jag inte släppte in henne. På kvällen kom hon med en till råtta (åt mig?) och blev ännu surare när jag inte släppte in henne den gången heller. Suck. 🙄