Allmänt

Förberedelser

Visst har jag nämnt tidigare att jag blev ordförande i vår fackklubb? Nåja, nu har jag påmint er. 😉

Idag kör jag ett nytt grepp inför morgondagens styrelsemöte; jag skickar ut min ärendelista och ett par eventuella skrivelser (arbetsmaterial) så får jag höra vad de andra tycker om de förslag jag kommit igång med efter förra mötet. Det var ju sååå länge sedan – i maj någon gång? Semestrarna kom emellan, så nu behöver vi en nystart.

Tidigare har jag behållit min ärendelista (som egentligen bara är en kladd med stödord) för mig själv, tills mötet börjat. Det kan underlätta att de andra är lite förberedda, tror jag. Som ordförande kan (och vill) jag föra in lite nya rutiner, för vi har aldrig haft någon ärendelista förut, trots att jag suttit i styrelsen i åratal.

Styrelsen började ”förändringen” med att boka in årets alla möten i förväg; vi bestämde helt enkelt att vi lägger dem den sista helgfria torsdagen varje månad, om inget annat kommer emellan. Då kan styrelsemedlemmarna själva se hur det funkar med framtida bokningar, speciellt vid bokningar av annat.

Efter fredagens lyckade medlemsmiddag, har jag redan fått in två förslag till andra medlemsaktiviteter! De är under vintern, men måste bokas i god tid i förväg – om medlemmarna är intresserade, förstås.

Från det ena till det andra: B skickade ett meddelande igår om att gossarna ska sälja jultidningar i år, så jag får gå in på hemsidan och se vad jag vill ha, och skicka beställning till B. *suckar uppgivet* Jag har undvikit jultidningsförsäljare i flera år, men när jag nu har dem i familjen måste jag väl offra mig och beställa något.

På tal om julen, så har jag redan idag lagt in semesteransökan över jul-nyår-trettondagen. Förra året tog jag en dag ledigt under den perioden, i år vill jag vara ledig länge! Dessutom har jag petat in en semestervecka runt nästa månadsskifte (sept-okt) baraföratt. Jag har för många semesterdagar kvar, som jag ändå inte får spara, då jag redan sedan tidigare har full pott sparade dagar.

Det är samma visa varje år; jag vet att 20 av mina 32 semesterdagar går åt till sommarsemestern, och tänker att jag skulle kunna lägga in EN semesterdag till under varje månad under året, för att göra av med dem. Eller kanske TVÅ varannan månad? En långhelg då och då skulle inte vara helt fel, eller hur? Och så går månaderna – och jag gör inget med min semester i alla fall. 🙄

UPDATE
Mitt initiativ att skicka ut ärendelistan tyckte samtliga var jättebra! Enda haken var att de gärna vill ha den lite tidigare, och inte dagen innan mötet. *host host harkel* Jag kanske måste komma ihåg att skicka ut mötesbokningar lite tidigare… 😳 Annars var det ett bra möte, vi tog upp en hel del som inte stod på listan, men framför allt spånade vi om vilka ärenden facket ska ta upp med arbetsgivaren och hur vi kan leda dem in på rätt spår. Så vi får det som vi vill ha det. 😉